Útra kelt az M5 kulturális csatorna – irány Veszprém! (veol.hu)

Az M5 útnak indult, hogy bemutassa a legnépszerűbb nyári kulturális fesztiválokat. Vegyen részt ön is Magyarország kiemelkedő kulturális fesztiváljain az M5 csatornával. Következő állomásunk Veszprém, Európa 2023-as Kulturális Fővárosa.


A Kult30 – a fesztivál félóra című műsor keretében a csatorna minden pénteken 20.58-tól más-más városból jelentkezik, így nézők is átélhetik a hazai művészeti élet nyári pezsgésének, sokszínűségének élményét. Az adást megelőző napokban az adott régió kincseit fedezhetik fel az M5 műsorvezetőivel. A kulturális portyázásokat négy keréken és túracipőben, földön, vízen vagy levegőben minden hétköznap este 20.56-tól láthatják az M5 Úton című műsorban – írja a veol.hu.

Pénteken a VeszprémFestről jelentkezik élőben a Kult30 – a fesztivál félóra. Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy minden évben a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről várnak neves előadókat. Céljuk, hogy a fesztivál a világszínvonalú zenei produkciók vidéki végvára legyen.
Az adás során többek között Szőke Nikoletta, Roby Lakatos és a Swing a la Dzsango segítségével átélhetik a Rozé, Rizling és Jazz Napok fesztiválhangulatát. Oberfrank Pállal beszélgetünk a Balaton partra települő Veszprémi Petőfi Színház nyári programjáról, és még a helyi Utcazene Fesztivál kulisszatitkait is megtudhatják.

A műsort megelőző a kulturális portyázások ötletet adhatnak egy-egy hétvégi kiránduláshoz is. Összegyűjtöttük az eheti állomásokat, amelyből bárki szemezgethet, aki a királynék városába látogat.

1.állomás
• Óvodamúzeum
• Bory- Vár

2. állomás
• Koronázó Bazilika Romkertje, Székesfehérvár
• Aranybulla-emlékmű, Székesfehérvár

3. állomás
• Tihanyi Bencés Apátság

4. állomás
• Villa Romana Baláca, Nemesvámos
• Hegedűkészítő műhely, Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ

A fesztiválsorozat alkalmával játékkal is várja a nézőket az M5 csatorna, amelyet az M5 TV hivatalos közösségi oldalán keresztül követhetnek.