Útlezárás az Esterházy-kastély renoválása miatt (balatonfured.hu)

Jó ütemben halad az egykori Esterházy-kastély műemlék épületének felújítása Balatonfüreden. A munkálatok miatt január 18-tól útlezárás és forgalomkorlátozás lép életbe a területen- tájékoztat honlapján a város.

 

Hamarosan megkezdődik a Szívkórház mellett lévő, 1400 négyzetméteres Esterházy-kastély műemlék épületének statikai megerősítése, majd a tető bontása. A munkálatok ideje alatt a Liliom utca-Erkel Ferenc utcai csomópontot lezárják, szintén lezárják a Táncsics utca murvás parkolóját. A lezárás nem fix elemekkel, hanem kapukkal történik, hogy a közeli Szívkórházat kevésbé zavarják a felesleges tolatással és egyéb zajokkal.
Az Erkel Ferenc utcát csak az ott lakók használhatják, az utcában tilos lesz a parkolás. A Szívkórházat ebben az időszakban a Honvéd Kórházon keresztül, a Szabadság utcáról lehet majd csak megközelíteni.
A közúti munkák befejezésével visszaállítják az eredeti forgalmi rendet, ez várhatóan  október 1-ig megtörténik- írja a balatonfured.hu.

A város honlapja korábban beszámolt arról, hogy több mint egymilliárd forintból újul meg a reformkori városrész legrégebbi műemlék épülete, az egykori Esterházy-kastély. A várhatóan jövő év őszre elkészülő beruházás részeként a felújított kastélyban nyaralástörténeti látogatóközpontot alakítanak ki. A műemléképülethez kapcsolódva megépül egy 200 négyzetméteres látogatóközpont és rendezik az épület kertjét is. A látogatóközpont szolgáltatásokkal, vendéglátókkal egész évben várja majd a vendégeket.
Részletek, látványtervek itt.