Hivatalosan is átadták a Richter-családról elnevezett utcát Balatonlellén (magyarnemzet.hu)

Amint arról korábban már a hirbalaton.hu is beszámolt, a balatonlellei képviselő-testület tavaly döntött arról, hogy a Lidl és az Aldi közötti, korábban névtelen utcát Richter utcának nevezik el, idősebb Richter Józsefre, a Richter Cirkusz alapítójára emlékezve és család előtt tisztelegve. Az elhatározás a közelmúltban a gyakorlatban is megvalósulhatott: a napokban ünnepélyes keretek között felavatták a Richter utcát.

Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

 

 

A 25. évadját kezdi Balatonlellén az 1995-ben alakult, világszerte ismert, legnagyobb hazai utazócirkusz, amelynek műsorában ezúttal is több neves külföldi művész mutatkozik be a Balatonnál nyaralóknak. A július 1-jei díszelőadást megelőzve nemrég egy kedves eseménynek lehettek szemtanúi a már Lellén tartózkodó cirkusz művészei és rajongóik, ugyanis a társulat Lelléhez fűződő hűségének és az üdülőhely népszerűsítésének elismeréseként a Cirkusz tér szomszédságában egy utcát neveztek el a Richter-családról – írja a magyarnemzet.hu.

Balatonlelle a második otthonunk, én gyakorlatilag itt nőttem föl. Ezért is érzem megtisztelőnek, hogy a helyi képviselő-testület döntése alapján utcát neveznek el rólunk – mondta nem titkolt meghatódottsággal az utcanévtábla ünnepélyes leleplezésekor ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A teljes cikk itt elolvasható.