Utazás kiállítás és Boat Show az aktív kikapcsolódás lehetőségeivel (veol.hu)

Negyven ország több mint kétszázötven kiállítója húszezer négyzetméteren mutatkozott be a hétvégén az Utazás 2020 kiállításon és Boat Show-n. Magyarország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét vasárnapig tekinthették meg az érdeklődők.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában immár 43. alkalommal rendezték meg a nemzetközi turisztikai seregszemlét, amelynek megnyitóján Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta: a koronavírus miatt egyeztettek a kiállítás megtartásáról és néhány védelmi intézkedés bevezetésével a megrendezés mellett döntöttek.

Az Utazás kiállítás ez évi külföldi díszvendége Olaszország, a belföldi pedig a tavalyi év turisztikai települése címet elnyerő Eger városa volt. A rendezvényhez évek óta csatlakozik a Budapest Boat Show is.

Hagyományosan a Hungexpo A pavilonjában lehetett megtalálni a hazai és nemzetközi turisztikai szolgáltatók standjait, amelyeken az idén kifejezetten az aktív kikapcsolódás lehetőségeinek, valamint a kulturális és a vallási turizmus széles kínálatának bemutatására helyezték a hangsúlyt. A hazai és a távoli tájak iránt érdeklődők és utazást tervezők számára mindenképpen érdemes volt a kiállításra látogatni, hiszen a látnivalók, a sokszínű programok, az új desztinációk gazdag inspirációt nyújthattak a hazai tájak és a különböző országok kultúrájának, természeti szépségeinek, ízeinek megismeréséhez.

A szolgáltatók a kiállításon számtalan utazási kedvezményt is nyújtottak, sőt értékes utazások nyereményével is kecsegtették a játékos kedvű látogatókat. A kiállítás nagy színpadán négy napon át zenés, táncos és gasztronó­miai programokat tartottak. Az egyik legnépszerűbb a több standból álló Aktív sziget volt, ahol főként a hazai kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás lehetőségeiről adtak tájékoztatást.

A Nemzeti Sportügynökség standján virtuálisan végigkerékpározhattunk a Giro d’Italia útvonalán. Olaszország külföldi díszvendégként az egyik legnagyobb kiállítóhelyen mutatkozott be, a fókuszban a kulturális és vallási turizmus értékei, a történelmi városok, a műemlékek és a zarándokhelyek álltak. Eger, a másik díszvendég négy évszakos úti célként invitálta a látogatókat, a városban szinte minden hétvégére jut rendezvény, fesztivál. A kiállítási standon a programkínálatból, és az egri borokból is ízelítőt kaptak az érdeklődők.

A Budapest Boat Show: a Vásárközpont G és F pavilonjában 7100 négyzetméteren a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák vonultatták fel újdonságaikat, csaknem 130 vitorlás, motoros és elektromos hajót láthattak az érdeklődők Itt a díszvendég a Velencei-tó volt.

 

A Balaton-régió kiállítói összefogtak

Az A pavilonban a Balaton-régió kiállítóinak összefogásával létrehozott közös standon lehetett megtalálni a Balatontourist katalógusait, amelyek iránt a látogatók már az első nap szép számmal érdeklődtek. Vadászné Székely Orsolya marketingmenedzser lapunknak elmondta, hogy a Balaton körül tíz kempinget működtető cégük minden kommunikációs csatornán igyekszik megszólítani a kempingezést kedvelőket. A weboldalon kívül fontosnak tartják az offline kiadványokat is, ezért jelentetik meg minden évben hagyományos reprezentatív katalógusukat. Az Utazás kiállításon kiemelt célcsoportjuk a budapesti és a környékbeli lakosság, valamint az ország más részeiből a kiállításra érkezők voltak. Külföldről pedig elsősorban német, holland, dán, lengyel, cseh és osztrák vendégek kedvelik a kempingjeiket.

Idén is áprilisban nyitnak, az előzetes foglalások alapján jó szezonra, időnként telt házra számíthatnak. Az előfoglalások és a befizetett előlegek egyáltalán nem mutatnak visszaesést, sőt, az előző év azonos időszakához képest még emelkedtek is, így optimistán várják a nyári szezont. Több kempingjükben újdonságokkal készülnek, Balatonfüreden például vizesblokk-felújítás történt, és folytatódik a strand szépítése, Balatonakaliban új mobilházakkal bővül a kínálat, Révfülöpön pedig megújul a kisgyermekes vendégek számára különösen kedvelt fövenyes partszakasz.

Vadászné Székely Orsolya még hozzátette: az Utazás kiállítás számukra lehetőséget ad a szakmai kapcsolatok építésére, a partnertalálkozókra, valamint a tájékozódásra, az aktuális piaci információk megszerzésére – írja a veol.hu.