Újraélesztéssel mentettek meg egy férfit Balatonbogláron

Úszás közben lett rosszul egy 50 éves férfi Balatonbogláron. Életét annak köszönheti, hogy a parton lévők közül valaki elkezdte az újraélesztését, majd a vöröskeresztes önkéntesek folytatták azt a mentők kiérkezéséig. Az eset a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján történt – tájékoztatta a Magyar Vöröskereszt a hirbalaton.hu-t. 

A férfit a felesége és egy strandoló húzta ki a partra, ahol egy laikus kezdte meg az újraélesztést. Ezután érkeztek meg a strandon szolgáló vöröskeresztes önkéntesek, majd folytatták a mellkas kompressziót a mentők kiérkezéséig, akik stabilizálták a beteg állapotát és mentőhelikopterrel a siófoki kórházba szállították.

A Magyar Vöröskereszt 2007 óta szervezi meg a Balatoni Elsősegélynyújtó programját, amely során közel 34 000 esetben nyújtottak már segítséget, ebből pedig ez volt a 6. életmentő beavatkozás. A legutóbbi esetben Nagy Boglárka (21) és Kokenszky Erik (16) nyújtott segítséget, akik mindketten iskolai nyári szünetben vesznek részt a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkájában.

A szolgálat munkáját a 1359-es adományvonal hívásával segíthetik a telefonálók vagy SMS-küldők. A befolyt összegből egyebek mellett azoknak a strandoknak a számát szeretné bővíteni a humanitárius szervezet, ahol elsősegélynyújtóival van jelen.