Újra tartanak horgászvizsgákat a Balatonnál (veol.hu)

A megfelelő biztonsági előírások betartása mellett újra lehet horgászvizsgákat tartani. Veszprém megyében május 23-án Balatonalmádiban, május 29-én Nyirádon, június 2-án pedig Tapolcán lesz vizsga.

A járványügyi veszélyhelyzet kihirdetésével egyidejűleg felfüggesztették az állami horgászvizsgákat, amelyek azonban április végétől újraindultak – emlékeztet a veol.hu.

Május 23-án, szombaton a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségénél (BHSZ) tartanak horgászvizsgáztatást Almádiban. A járványhelyzet miatt a korábbiakhoz képest szűkebb létszámban, szigorú biztonsági rendszabályok betartása mellett és az előzetes felkészítés elhagyásával rende­zik a vizsgákat a BHSZ irodájá­nál reggel nyolc és délután egy óra között. A nyílt téren, épületen kívül, hat csoportban, óránként maximum nyolc fővel tartandó vizsgán mindenki csak saját felelősségére vehet részt. A jelentkezők kesztyűben és arcmaszkban adnak számot tudásukról, és horgászvizsgát tenni kizárólag érvényes Magyar Horgászkártya-regisztrációval lehet, amelyre a helyszínen nincs lehetőség.

Balogh Tibor a BHSZ elnöke elmondta, hogy nagy az érdeklődés a vizsgák iránt, és az elmúlt időszak érdekessége volt, hogy mivel a veszélyhelyzet idején is lehetett horgászni, ezért nagyon sok régi pecás váltotta ki újra az engedélyét, hogy ismét hódolhasson vízparti hobbijának.