Újra találkoztak a Keszthelyi Haladás volt labdarúgói (zaol.hu)

1957-ben, 1960-ban és 1977-ben Veszprém megyei, majd 1980-ban már Zala megyei bajnoki címet szereztek a Keszthelyi Haladás labdarúgói. Később eljutottak felsőbb osztályokba is, ők találkoztak Balatongyörökön az elmúlt hét végén.

Rajtuk kívül ott voltak a 115 esztendős keszthelyi labdarúgó történelem korszakos egyéniségei és a jelenlegi megyei I-ben szereplő csapat vezetői. Az 1980-as évek aranycsapatának legendás hálóőre, Németh György Keszthely legjobb kapusa elismerésben részesült.

– Érdekesen alakult a pályafutásom, mert a felejthetetlen dunaújvárosi és keszthelyi évek előtt a BVSC-ben nevelkedtem és most is ott vagyok kapusedző – mondta el a találkozó kapcsán Németh György. – A jelenkoriak közül Gulácsi Pétert éveken át edzettem. Ha tehetem, mindig eljövök erre a találkozóra, mert kiváló a hangulat és olyan örök barátaimat köszönhetem Keszthelynek, mint Hajba Gézát és Kiss Jánost.

Rácz László háromszor volt a második vonal gólkirálya és minden idők legeredményesebb keszthelyi játékosa a Nemzeti Bajnokságokban lejátszott évek alatt. Szürke becenév alatt talán a legnagyobb közönségkedvenc volt a Balaton-partján.

– Mindig itt vagyok a találkozókon, mert remek a társaság és jó feleleveníteni a legendás, a ZTE-ben és a Keszthelyi Haladásban eltöltött éveket – mondta Rácz László. – Nagyon sok ember vett körül minket és egészen más volt a labdarúgás helyzete akkor az emberek életében, mint manapság. Amikor visszavonultam, utána még 30 éven keresztül játékvezetőként működtem, amit most szintén befejeztem, de szép emlékekkel távoztam. Köszönet a szervezőknek, akik nem felejtettek el minket.