Újra nyitva a gyenesdiási hal- és termelői piac (zaol.hu)

Az eddigiektől kicsit eltérő módon, mégis a hagyományos kínálattal várja a vendégeket az Első Balatoni Hal- és Termelői Piac május elsejétől. A piacon lévő – ételt és italt kínáló – faházak is megnyitottak, hétköznaponként délután négy órától, hétvégente pedig délelőtt tíz órától várják a vendégeket, hiszen ezek az egységek is szabadtéren találhatóak.

 

Az eddigi években hagyományosak voltak a tematikus napok, rendezvények és zenés programok a gyenesi termelői piacon. Ezek az idei nyáron elmaradnak, de a piac őszig várja a vásárlókat.

A májusi nyitást követő napokban az árusok ajándékokat, aszalványokat, fűszereket, szárazárut, rétest, mézet árultak, de hamarosan megjelennek zöldségek, gyümölcsök is.
A bejáratánál kint van a NÉBIH tájékoztatása a szabályokról és tanácsokról.

– Az árusok szájmaszkban és védőkesztyűben értékesítik a portékájukat. A látogatók közül is többen így érkeztek. Szabadtérről van szó, de nekik is ajánljuk a védőeszközök viselését. Arra is figyelünk, hogy sok ember ne csoportosuljon a piacon. Ha mégis így adódik, például sorban állásnál, akkor megkérem a látogatókat, hogy tartsák a biztonságos távolságot – ismertette a most érvényes speciális szabályokat és az első napok tapasztalatait a piacfelügyelő a zaol.hu-nak.