Újra lesz Pezsgő-sziget Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Újra Pezsgő-sziget a füredi mólón. Különleges Champagne-ok, osztrigák, kifinomult kínálat várja az ínyenceket két napon át a Balaton ölelésében – írja a balatonfured.hu.


Harmadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi Champagne naphoz kapcsolódva a füredi mólón a Pezsgő-szigetet. A hagyományteremtő szándékkal tavaly elindított rendezvény hamar népszerűvé vált, hiszen kinek ne esne jól egy pohár finom pezsgő a Balaton partján. A Pezsgő-sziget ezúttal is azt kínálja, hogy bárki, aki a mólón sétál, kortyolhasson egy minőségi pezsgőt.

Füred egy kifinomult hely, ezért úgy gondoltam a minőségi, exkluzív pezsgők világa nem áll távol tőlünk. A víz közelében pezsgőt kortyolni és osztrigát falatozni egy olyan életérzés, amihez könnyen tudunk csatlakozni. Nagy sikere volt az előző rendezvényeknek ezért folytatjuk a hagyományt, egy könnyed, elegáns, beszélgetős programmal készülünk most is – így Köteles Zsolt, a rendezvény szervezője, a Spicc üzletvezetője.

Október 22-23. között a füredi mólón, a Spicc Bistro előtt könyöklőasztalokkal, közel húsz féle Champagne pezsgővel várják az érdeklődőket, akik ezúttal a Budaörsi Halpiac révén különböző tengeri ínyencségeket is kóstolhatnak. Igazi különlegességek lesznek a repertoáron, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők.
A legjobb champagne-házak pezsgőiből lesz válogatás (Taittinger, Champagne Barons de Rothschild, Louis Roederer, Laurent Perrier) a jó hangulatról mindkét nap dj gondoskodik majd.

A Pezsgő-sziget ingyenes, mindenki számára nyitott, az a cél, hogy aki éppen arra sétál, betérhessen hozzánk egy pohár pezsgőre. Különlegességeket is kínálunk, de az is kuriózum, hogy egy helyen ennyi féle minőségi Champagne pezsgő lesz elérhető – fogalmazott Köteles Zsolt.

A részletes program itt megtalálható.