Újra látogatható a tihanyi Illatok Háza (likebalaton.hu)

Május 22-én újra megnyitja kapuit az Eau de Tihany, vagyis az Illatok Háza. A múzeum interaktív kiállításán betekinthetünk a tihanyi levendula százéves történetébe, valamint Bittera Gyula gyógynövény-kutató életművével is megismerkedhetünk.

A három terem kiállítási anyaga bemutatja a Tihanyi levendula történetét, valamint meghonosítója, dr. Bittera Gyula életét, aki a hazai illóolajipar megteremtőjeként világhírnevet szerzett a tihanyi levendula számára. Az időutazás során a látogatók megismerkedhetnek dr. Bittera Gyula életének jelentős állomásaival és bepillantást nyerhetnek az illatok és korabeli drogériák világába – írja a likebalaton.hu.

A látogatók bepillantást nyernek a szappankészítő műhelybe, ahol parfümalapú, illóolajos, natúr, bio és számos más féle öntött szappan készül.

Az emeleten található mintabolt illatai és a gyönyörűen berendezett helyiség lila-vintage hangulata teljesen elvarázsol mindenkit. Szappanok, parfümök, arckrémek, illatzsákok, pezsgőlabdás, illóolajok és egyéb illatosítók arzenálja várja a kipróbálni és vásárolni vágyókat.

A kiállításra a belépés díjtalan, a nyitvatartási időn kívül előzetes bejelentkezés útján látogatható.