Újra kifogták a mindig visszatérő óriás balatoni tükörpontyot (likebalaton.hu)

Még mindig óriási a jól ismert egykori tórekorder, bár egy kicsit fogyott tavalyhoz képest. Vasárnap emelték partra Balatonszepezden a hatalmas tükörpontyot. Ezúttal 31,85 kg nyomott.

Ugyanott, Balatonszepezden fogták meg a hatalmas halat, amit visszatérő vendégként ismernek egy helyi horgászparadicsomban.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. azt írta a közösségi oldalán, hogy ez a 2022-es esztendő első 30 kg feletti tükörpontya. Lázár Tamás botját húzta el, a pontos súlya 31,85 kg volt – idézi a likebalaton.hu.

Nincs két egyforma ponty. Oldalprofiljuk, hátmagasságuk, uszonyaik elhelyezkedése miatt teljesen egyediek. Szakértők gyorsan beazonosították ezt a halat is: 2020 novemberében ez volt a balatoni rekorder hal. Németh Attila horgász ugyanebben a horgászparadicsomban fogta ki. Akkor 32,22 kg volt a súlya, és egészen 2022. április 27-ig ez volt a mindenkori tórekord. Ez április 27-én, az International Balaton Carp Cup (IBCC) versenyén dőlt meg, amikor a magyar VMFISHING csapata Siófokon partra emelt egy 32,375 kg-os tőpontyot.