Újra Balatoni Hal- és Borünnep Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Koncertek, borbemutatók, gasztronómia. A Tagore-sétány nagyszínpadán minden este koncert, kitelepülnek az ország nemzeti parkjai és itt lesz a Balaton Classic teljes mezőnye is június 3-6 között. 

A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepülnek a helyi borászok, az Arias-, a Koczor-, a Balogh-, a Figula-, a Gyukli-, a Zelna-, a Szabó és Fia illetve a Lídia borászat kínálatából lehet majd válogatni. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket – írják a város honlapján.

A borok mellé balatoni hal dukál, a pontyok és süllők mellett idén bajai halászlevet is lehet kóstolni a sétányon. Kitelepült a Borcsa Étterem, a Horváth-ház Borgaléria, és a Garabonciás Csemege. A kulináris élvezetek mellett minden nap lesznek koncertek a parton.

A rendezvényhez kapcsolódva a Tagore-sétányon bemutatkoznak a hazai Magyar Nemzeti Parkok is: a zöldforgatagban átfogó képet kapnak a látogatók az ország természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

Idén a 15 éves futam, a Balaton Classic veteránautó verseny teljes mezőnye is csatlakozik a rendezvényhez. Mintegy 140 különleges jármű vonul majd végig június 4-én, szombaton a Tagore sétányon.

Az ország egyik legnépszerűbb veteránautó versenyén különböző sportautók szerepelnek, köztük több Ferrari, Porsche, Lamborghini vagy éppen Alfa Romeo, felvonul több hatvan évesnél is idősebb MG, egy gyönyörű 1941-es Cadillac Fastback Coupe, a rangidős jármű egy 99 éves Salmson lesz.