Újra a Bondoró Fesztivállal nyithatja a nyarat Kapolcs (programturizmus.hu)

Ismét nyárindító eseményként tér majd vissza Kapolcsra a Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2021. június 11-13. között. A fesztivált először 2019-ben rendeztek meg a Balaton-felvidék sokak által ismert aprócska településén. Tavaly aztán, sok újraszervezést követően a járványügyi helyzet miatt végül bohém hétvégével búcsúztatta a Bondoró a rövidke nyarat – írja a programturizmus.hu.

A Bondoró farsangi felhívásban keresi az utcaszínház fesztivál hivatalos álarcát! 

 

A Bondoró-hegy lábánál fekvő fesztivál az utcás előadások népszerűsítését tűzte ki céljául, így a látogatók elsősorban családi- és gyermekelőadásokkal, felvonulásokkal, továbbá aprócska és óriásbábokkal, valamint marionettekkel találkozhattak a három napos eseményen, de voltak utcaszínházi komédiások és tűz show is. Az érdeklődők közel száz programon vehettek részt, s tavaly mintegy kétszer annyi látogató volt kíváncsi a Bondoróra, mint a legelső fesztivál alkalmával.

Ezen felbuzdulva a fesztivált megálmodó Viprodukció Fesztiváliroda nagy lelkesedéssel vágott bele a 2021-es Bondoró szervezésébe. Néhány nevet már be is jelentettek a szervezők. Papito például már biztosan ott lesz a fesztiválon, méghozzá többedmagával mutatja be legújabb műsorát. A gyerekek nagy örömére közös mese estet tart majd Danny Bain és Ágoston Béla. Marék Veronika két ismert figurája, Boribon mackó és Annipanni is a Bondoróra jön, gyermekdalok keretein belül mesélik el történeteiket Mórocz Adrienn bemutatásában. Már biztos, hogy a Langaléta Garabonciások is ott lesznek, méghozzá Háry Jánossal karöltve.

A zenekedvelők sem maradnak ínyencségek nélkül. Többek között a Swing à la Django is fellép a harmadik Bondorón. A zenekar különleges stílusötvözetet teremtett, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. Ezt hallhatják majd a látogatók a Bordűrben. A Torkolat – Sörkertben pedig a Mörk zenekar két tagja, vagyis a Mark & Jason duó mutatkozik majd be – írja a programturizmus.hu.