Újból árverésen a Rába balatonszemesi üdülője (vg.hu)

Egy hotel és két üdülő után már csak egy balatonszemesi üdülő eladó a Rába Járműipari Holding értékesítésre szánt ingatlan portfóliójából. A Balaton parti településen évek óta kihasználatlan üdülő most ismét megjelent az MNV Elektronikus Árverési felületén a korábbi kikiáltási áron.

 

Ismét felkerült a Rába Járműipari Holding balatonszemesi üdülője a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus árverési portáljára 231,14 millió forintos kikiáltási áron. Tavasszal még két másik üdülőingatlan is szerepelt a csaknem félmilliárdos ingatlan portfólióban, amiből mára csak a balatonszemesi keresi új tulajdonosát – írja a vg.hu.

A  Rába idén márciusban egy fehérvárcsurgói és egy siófok-sóstói üdülőingatlanán is túladott  az MNV E-árverés portálján, ahol immár egyedül a balatonszemesi, Táncsics Mihály út 2. szám alatti egyhektáros, szellősen beépített  terület eladó. Ez a Kistücsök étterem és a Latinovits-emlékház közelében található egykori Rába üdülő, amelyen hat fa- és téglaház áll, és árverésének időpontját egy hónap múlva, június 21-23-ra tűzték ki.

A balatonszemesi ingatlanra elővásárlási joga senkinek sincs, a licitbe beszállni 16,12 millió forintos árverési biztosíték ellenében lehet.

A tavasszal értékesített két Rába-üdülő mindegyike kikiáltási áron kelt el.

A siófoki ingatlan árverése márciusban 168,9 millió forintról indult, és annyiért is vásárolhatta meg egyedüli licitálóként a Digital Minds Kft. Nem akadt versenytársa a fehérvárcsurgói víztározó menti üdülőövezetben, az Aranyhegy dűlőn található ingatlanra jelentkező licitálónak sem, aki így mindössze 40 millió forintért jutott hozzá a 8799 négyzetméteres telekből, valamint három négyszemélyes faházból és egy közösségi helyiségként használt üdülőépülethez.

Az eredetileg csaknem kétmilliárd forint értékű, négytagú ingatlan portfólió legértékesebb darabja  a Győr belvárosában található Konferencia Hotel volt, amit – mint azt akkor a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölték – a Rába Járműipari Holding Nyrt. 1 455 420 ezer forintért értékesített árverésen még tavaly áprilisban.