Újabb zivatarlánc közelít nyugatról – Kanizsára már lecsapott

A délutáni órákban viharos széllel csapott le a vihar Nagykanizsára, számos esetben kérték a tűzoltók segítségét. Leszakadt villanyvezetékek, faágak miatt hívták a katasztrófavédelmi szakembereket. Nagykanizsa és Nagyrécse között kidőlt fa rongálta meg a vasúti felsővezetéket, emiatt nem járnak  a vonatok.

Este nyolc óráig 50 bejelentés érkezett a Zala megyei műveletirányításhoz. A műszaki mentések mindegyikénél utakra, járdákra, háztetőkre és villanyvezetékekre dőltek faágak vagy nagyobb méretű fákat törött ketté a viharos szél- írja honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  Az összes nagykanizsai hivatásos tűzoltó a káreseményeknél dolgozik, segítségükre érkeztek Zalaegerszegről, Zalakarosról és Keszthelyről is hivatásos és Miháldról, Gelséről, Murakeresztúrról és Letenyéről is önkéntes tűzoltók. A beavatkozó tűzoltó rajok az esetek nagy részében benzinmotoros láncfűrészekkel feldarabolják, majd eltávolítják a forgalmi akadályt vagy veszélyt jelentő növények

Pótlóbuszok viszik az utasokat Nagykanizsa és Zalakomár között mert fa dőlt a vasúti felsővezetékekre. A vasúttársaság honlapján arról is beszámol, hogy a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon néhány kedd esti, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje 20-60 perccel nőhet.