Újabb veszprémi film készülhet közösségi finanszírozással (veol.hu)

A SzeretFilm Stúdió, Buvári Tamás rendező vezetésével a Szeretföld után újabb veszprémi játékfilmet készít közösségi finanszírozásból – írja a veol.hu.
A Magdolna című játékfilm művészeti projektet 2018. januárjától 2019. szeptemberéig tervezik az alkotók megvalósítani. A Magdolna gyerekkorában játszódó jeleneteket, tehát körülbelül a játékfilm felét 2018-ban sikeresen leforgatták. (Az előzményekről itt olvashatnak.)

A forgatás folytatáshoz és a film befejezéséhez fordulnak a veszprémi közösséghez és kérik támogatásukat – a játékfilm költségvetésének 20%-át, azaz kb. 2,5 millió forintot közösségi finanszírozással szeretnének előteremteni.

A MAGDOLNA című független magyar játékfilm az 1945-ben, 23 éves korában vértanúhalált halt Bódi Mária Magdolnának állít emléket. A játékfilm a veszprémi SzeretFilm Stúdió és helyi vállalkozók koprodukciójában, Veszprém Város és a Balaton-felvidék településeinek támogatásával készül, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém 2023 pályázattal.

A film célja Magdolna hiteles lelki ábrázolása, érzéseinek intenzív és átélhető módon való bemutatása. Jeleneteinek többsége megtörtént, írásos dokumentumokból ismert történések filmre vitele, vagy kismértékű átdolgozása. Egyes szimbolikus jelenetei az alkotók azon szándékát tükrözik, hogy a mai fiatal korosztály számára is értelmezhető, motívumaiban és vizuális megoldásaiban gazdag játékfilm születhessen. Szerkezete élet és halál ellentétéből, kölcsönhatásaiból nyeri el feszült, drámai formáját, mély érzelmi hatással kiváltva a nézőből a Magdolna iránti szeretetet és csodálatot. Ezek a film befogadása során átélhető, reményeink szerint katartikus érzések talán arra indíthatnak el egyéneket és közösségeket, hogy Magdolnához hasonlóan lehajoljanak elesett embertársaikhoz, illetve elinduljanak egy belső úton, amely út a békéhez és a szeretethez vezet. Ezért szeretnénk elkészíteni ezt a filmet – mondta el Buvári Tamás, filmrendező.