Újabb szálloda épülhet a Balaton-partra – ezért vághatták ki a fákat Badacsonyörsnél (portfolio.hu/444.hu)

Szálloda épülhet a nemrégiben letarolt badacsonyörsi kemping helyén – írja a portfolio.hu, a 444 információira hivatkozva.  A beruházó a lapnak korábban azt mondta, hogy a területen csak a kemping újul meg, de mint az a város képviselő-testületi ülésén kiderült, a kempinghez négy csillagos szálloda és apartmanhotel is tartozna.

Négy csillagos szálloda és apartmanhotel épülhet a frissen letarolt és földdel feltöltött badacsonyörsi kemping helyén. A beruházás részleteiről sokat egyelőre nem lehet tudni azon kívül, hogy a szálloda mellé azért a kemping is megújul mobilházas formában, valamint hogy a beruházó a B-FUND Ingatlan és Befektetési Alapkezelő Zrt. lesz.

A projektről bővebben először a város hétfői képviselő-testületi ülésén esett szó. Mint kiderült, több egyeztetés is volt az építkezéssel kapcsolatban a nemzeti parkkal, de tulajdonképpen minden akadály elhárult a fejlesztés elől. Hülvely István a beruházó képviseletében a helyiek aggodalmára reagálva elmondta, hogy nincs mitől tartani, a városnak továbbra is lesz strandja. Az építkezésről elmondta, hogy amíg nem lesz meg a településrendezési szerződés (TRSZ) és a helyi építési szabályzat (HÉSZ) (módosítása), addig semmit nem fognak csinálni, csak a feltöltést, ahhoz meg joguk van.

A kemping letarolása és a fák kivágása kisebb visszhangot váltott ki a sajtóban, Hülvely István erre reagálva elmondta, hogy szerinte minden a szabályoknak megfelelően történt. “Amikor felmerült, hogy nem tudjuk teríteni a földet, nem tudnak a munkagépek mozogni, akkor is azt kértem, hogy minden szabályosan történjen. Elvileg ez körül lett járva, teljesen szabályos módon” – magyarázta.

A 444 szerint a testületi ülésen elhangzottak alapján a beruházás már a célegyenesben van, az építkezés pedig hamarosan elkezdődhet. A településrendezési szerződésen jelenleg is dolgoznak, november 29-én személyesen egyeztetnek, és várhatóan még decemberben a képviselő-testület elé tárják az anyagot.