Újabb vízi-mentések a Balatonnál

Pünkösd hétfője sem telt eseménytelenül a balatoni vízirendőrök számára (előző nap, pünkösd vasárnapján 48 embert mentettek ki a tóból). A hét első napján elsodródott gumicsónakot és két vízibiciklit kellett partra juttatniuk az utasaikkal együtt.


A hétfőn bajbajutottak a vízirendőrök segítsége nélkül önerőből nem tudtak volna partot érni – derült ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hirbalaton.hu -hoz eljuttatott beszámolójából.

A siófoki vízirendőrök 2017. június 5-én 16 óra 5 perckor a Zamárdi előtti vízterületen, a parttól mintegy másfél kilométerre észlelték, hogy egy gumicsónakból segítséget kérnek. A helyszínre siettek, ahol az utasok – három férfi – a rendőröknek elmondták, hogy a megerősödött szél miatti hullámzástól már nem tudtak volna önerőből visszajutni a partra.

A Tihany előtti vízterületen, a parttól mintegy 3 kilométerre kértek segítséget vízibiciklisek 2017. június 5-én 17 óra 25 perckor a balatonfüredi vízirendőröktől. A vízi-jármű két utasa – két férfi – szintén arról számolt be, hogy a hullámzás miatt eltávolodtak a parttól és nem tudtak oda visszajutni.

A fonyódi vízirendőrök 2017. június 5-én 19 óra 5 perckor a Balatonlelle előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, hogy egy vízibicikli utasai segítséget kérnek. A két fiatalt is a hullámzás sodorta olyan messze a partról, hogy már nem tudtak saját erejükből visszatérni.

A vízirendészek mindhárom esetben vontára vették a vízi-járművet, és utasaival együtt a partra szállították.