Újabb fejlesztések valósultak meg Révfülöpön

Szombaton adták át az új, illetve mostanra megújult családbarát létesítményeket Révfülöpön, a Császtai Strandon. Kondor Géza, Révfülöp polgármestere a hirbalaton.hu-nak elmondta: a mostani beruházás egy újabb  állomása a 2017-ben elindított strandfejlesztési hullámnak.

(Fotó: Facebook / Kondor Géza)

A Császtai Strandhoz kapcsolódó fejlesztések az idei esztendő nagyberuházásai Révfülöpön – mondta el a hirbalaton.hu-nak a település polgármestere. Kondor Géza kifejtette: a strandfejlesztések 2017-ben indultak, akkor a Magyar Turisztikai Ügynökség  támogatása nagy előrelépést jelentett.

A településvezető kifejtette: az Ügynökség Révfülöp két strandját összesen 53,5 millió Ft-tal támogatta, az önkormányzat 10 millió Ft önerőt biztosított. Ebből valósították meg az öntöző rendszert, emellett parkosítottak, térköveztek. A meder kotrására 20 millió Ft-ot fordított Révfülöp.

Kondor Géza szerint a mostani fejlesztés egyfajta szimbóluma is az összefogásnak, ugyanis a most átadott baba-mama szoba, valamint családi vizesblokk falait helybéli fiatal anyukák festményei díszítik.

“Köszönet illeti az anyukákat, akik alkotásaikkal otthonossá tették ezeket az épületeket. Úgy gondolom, hogy ezáltal ezek nem csupán funkciójukban nyújtanak színvonalas szolgáltatást, hanem a művészet kedvelőinek is egyfajta zarándokhelyként szolgálhatnak”

-fogalmazott Kondor Géza. A polgármester hozzátette: szintén a helybeliek munkájának köszönhető, hogy a tavaly átadott gyermekpancsoló mellé játékos figurák kerültek, melyek szelfipontként is funkcionálnak.

Végül elárulta: az év hátralévő részében a folyamatban lévő pályázatok eredményeire várnak, az ezekből remélt forrásokat elsősorban a meglévő infrastruktúrák fenntartására és útépítésre fordítják majd.