Újabb fa esett áldozatául a természetkárosításnak Csopakon

Újabb fa esett áldozatául annak az önző, senki és semmi más érdekeit nem tisztelő magatartásnak, ami a csopaki strand fáinak elpusztításában talál utat magának – közölte közösségi oldalán Csopak polgármestere.

 

Ambrus Tibor a helyszíni fényképekkel ellátott bejegyzésében azt írta: a természetkárosítás, egy sok-sok éve növekedő élőlény elpusztítása az egyik megbocsáthatatlan tényezője ennek a viselkedésnek. A másik szempont az a kár, amit egy közösség számára az ilyen ember viselkedése okoz.

Mert felüti a fejét a gyanakvás, vajon ki tesz ilyet? A szomszédom? Mit lehet tenni ellene? Zárjuk be a strandot (amit nyilván nem teszünk meg) és büntessünk mindenkit, aki amúgy tisztelettel bánik az értékeinkkel, csak azért mert valaki visszaél a közösség bizalmával? Reméltük, hogy az első alkalom után tapasztalt erőfeszítések, hogy valószínűleg (sok-sok pénz és szakmai munka árán) sikerült megmentenünk a sérült fát, talán elveszik a rongáló kedvét a hasonló barbár cselekedetektől. De nem…. Emiatt talán még inkább mellbevágó, fájdalmas látni a pusztítását.

-fogalmaz Amrus Tibor. Csopak polgármestere végül felteszi a kérdést: hogyan védekezhet egy falu közössége az ilyen alattomos, emberi és természeti környezetet rongáló viselkedés ellen?