Újabb embercsempészt fogtak Zamárdinál (FRISSÍTVE+VIDEÓ)

Illegális migránsokat szállított autójával az M7-es autópályán a szerb férfi. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb sofőrrel szemben – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

(Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Balatonvilágosi Autópálya Alosztályának munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya információja alapján 2021. március 2-án 15 órakor az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a 111-es kilométer szelvényében, Zamárdi térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú járművet.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a szerb sofőrön kívül az autóban nyolc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

FRISSÍTÉS:

A járőrök a járművezetőt, -aki ki akarta vonni magát az intézkedés alól- és az utasokat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók a szerb sofőrt 2021. március 3-án – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi a vallomása során a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.