Új V-Bike-állomások épülnek Veszprémben (veol.hu)

A veszprémi önkormányzat támogatásával, a V-Busz Közlekedési Kft. beruházásában a vármegyeszékhelyen korábban kialakított állomáshálózat továbbfejlesztéseként további öt új elektromosbringa-állomást telepítenek.

Eszerint új elektromosbringa-állomást alakítanak ki az autóbusz-állomás környezetében, a Jutasi úti kilencemeletes épület előtti buszmegállónál, ahol 15 férőhelyes dokkolóállomás kap helyet – írja a veol.hu.

Az Óváros téren a fizetőparkoló soron egy 13 férőhelyes, a Dózsavárosban az áruház parkolóterületén lévő autótöltő állomás mellett egy szintén 13 férőhelyes, a Török Ignác utcában a pizzéria előtti térburkolat és parkterület határán egy ugyancsak 13 férőhelyes, míg a Stadion utca 20-22., a Központi Kollégium előtti közterületi parkolóöböl végében egy 15 férőhelyes dokkolóállomás épül.

A kivitelezés április 9-én kezdődik mind az öt helyszínen, és legkésőbb április 19-ig befejeződnek az építési munkák. Az I. ütemben az állomások telepítése a térburkolt felület kialakításával és a dokkolók rögzítésével jár. Az öt állomás elektromosenergia-ellátása a II. ütemben épül meg május végéig. Az Óváros téren és a Jutasi úti buszmegállónál az építés forgalomkorlátozással jár. Az Óváros téren az autósokat érinti, a buszmegállónál pedig a gyalogosok közlekedése kap ideiglenes terel