Új térfigyelő és rendszám-felismerő kamerák is lesznek Tihanyban (Tihanyi Visszhang)

Felújítja és bővíti a tihanyi önkormányzat a település kamerarendszerét. A közel tíz évvel ezelőtt kialakított, elsősorban a közbiztonságot szolgáló rendszer mára elavult, hálózati problémák miatt nem tudja megfelelően ellátni a feladatát. A főbb útvonalakra rendszám-felismerő kamerákat is szeretnének telepíteni. Az önkormányzat 4,5 milliós pályázatot írt ki a fejlesztésre – írja a Tihanyi Visszhang.

 

Vannak területek, ahol az időközben megnőtt növényzet (Borsos Miklós tér) vagy a folyamatban lévő felújítások miatt (Mádl Ferenc tér) át kell helyezni a kamerákat, van, ahol egyszerűen jobb felbontású kamerára van szükség.

A napelemmel működő kamerákat bekötik az elektromos hálózatba, hogy működésük biztonságosabb legyen, illetve a rendőrséggel és a közterületfelügyelettel egyeztetve, a település néhány olyan részén is felállítanak új, modern térfigyelő kamerákat, ahol eddig nem volt.

Fejlesztjük a rendszert illetve bővítjük is. A képviselő-testületi ülésen úgy döntöttünk, hogy a település biztonsága érdekében a főbb útvonalakon új, rendszám-felismerő kamerákat telepítünk

– válaszolta a Tihanyi Visszhang kérdésére Tósoki Imre polgármester, aki szerint jövő áprilisra el is készülhet a megújított kamerahálózat. A térfigyelő kamerák képei révén a közterületi mozgások a füredi rendőrkapitányságon a nap 24 órájában követhetők, valamint a tárolt felvételek alapján visszamenőleg is információkat szolgáltatnak.