Új tantermek, megújuló iskolák – milliárdok a somogyi oktatásra (sonline.hu)

Több százmillió forintból, pályázati támogatással korszerűsítik a Siófoki Tankerületi Központ intézményeit a közeljövőben. Hárompólusúvá fejlesztik a központot, amelynek köszönhetően több intézmény bázisiskolává válik. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban hét nyertes pályázat született a Siófoki Tankerületből.

A Siófoki Tankerületi Központ több mint 2 milliárd forintot nyert iskolafejlesztésre. Balatonszentgyörgyön 348 millió, Balatonlellén 144,2 millió, Balatonkeresztúron 146,6 millió, Somogyváron pedig 148,6 millió forint pályázati forrásból fejleszthetik az oktatási intézményeket – jelentette be Móring József Attila országgyűlési képviselő a hármas számú választókerület sikeres pályázati eredményeit Somogyváron.

– A projektek keretében új épületrészeket építenek és újítanak fel. Korszerű, modern eszközökkel felszerelt tantermeket és iskolai könyvtárakat alakítanak ki az iskolákban. Közel tízezer iskolai bútort és különböző, oktatáshoz elengedhetetlen eszközt vásárolhatnak a tankerület iskolái. Az iskolások tanulási és továbblépési esélyei javulni fognak. Nőhet a középiskolában továbbtanulók aránya és emelkedik a térség megtartó ereje, hosszú távon pedig biztosítottá válik a térség társadalmi-gazdasági fejlődése – fejtette ki a politikus.