Új szálloda épül Siófokon (napi.hu)

A Palace Garden Hotel 4 csillagos szállodát – egyetlen ajánlattevőként – az Omnion Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építheti fel, nettó 1 milliárd 285 millió forintért. A beruházás állami támogatással valósulhat meg. 

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Palace Garden Hotel Vendéglátó Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben – vette észre a napi.hu.

A szállodaépítésre állami támogatással,  a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szálláshelyek létesítése – Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című program keretében kerül sor. A telek jelenleg beépített, a meglévő épület bontása nem engedélyköteles. Az új, L-alakú épület hasznos alapterülete 2640 négyzetméter lesz. A 23 szobás szállodához konyha, étterem, garázs és wellness részleg is tartozik.

A földszint 895,99 m2 alapterületén kap helyet a szálloda recepciója, étterme, irodái és konferenciaterme, valamint 10 szobája, melyből 1 akadálymentesített. A 772,03 m2 alapterületű második emeleten további 13 szoba kap helyet, melyből 3 lakosztály. Itt kerülnek elhelyezésre a kétszintes wellness tér egyéb szolgáltatást nyújtó helyiségei.

A kivitelezővel február 6-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

(A Palace helyén épülő új luxusszálloda korábbi terve felkavarta a kedélyeket Siófokon, amiről szóló hírünk itt olvasható.)