Új sétányokkal és félmillió tulipánnal indul a kőröshegyi tulipánszüret (likebalaton.hu)

Húsvétkor nyit a Kőröshegyi Levendulás, ahol elsőként nárciszszüretre várják a kirándulókat. Az átlagosnál melegebb időjárás miatt korábban kezdődik a tulipánszüret is, melynek indulását április 4-re tervezik. 

A Kőröshegyi Levendulásban már lázasan készülnek a tavaszi nyitásra. A meleg időjárásnak köszönhetően kihajtottak a nárciszok és a tulipánok. A virágzásra még néhány hete várni kell.

Az már biztos, hogy húsvétkor kinyitja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, nárciszszürettel kezdünk, és az is elképzelhető, hogy néhány korai tulipánfajta is szedhető lesz – mondta a likeBalaton.hu-nak Szabó Lajos, a látványkertészet tulajdonosa.

Szabó Lajos azt is elárulta, hogy a meleg idő miatt a növények fejlődése két héttel előrébb tart, mint korábban. De egy esetleges hideg időszak visszafoghatja a növények fejlődését.

A húsvéti nyitás után, április 4-re jósolják a tulipánszüret megkezdését, ami idén már a nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket.

Ezúttal is lesznek szelfipontok, valamint olyan virágsorok, amelyeket nem lehet leszedni. Az elkülönített tulipánmező garantálja majd a fotók színpompás hátterét.

Nagyon látványos virágzásra számítunk. Idén is félmillió tulipán bont szirmot. Ősszel közel 50 félét ültettünk a világ legszebb tulipánjai közül válogatva, mindenféle színben.

Versenyt futunk az idővel, ugyanis a levendulás útjai idén kőburkolatot kapnak, és nagyon igyekszünk, hogy a fejlesztéssel elkészüljünk a nyitásra – árulta el Szabó Lajos, aki hozzátette, új területre került az ültetvény. Közvetlenül a parkoló mellett található mostantól a tulipános, így könnyebb lesz a megközelítése.