Új rendelő épült Cserszegtomajon (zaol.hu)

Szombaton adták át a település új orvosi rendelőjét. Többlépcsős fejlesztést valósított meg az önkormányzat. Abban a kisebb épületben, ahol korábban működött az orvosi rendelő, minibölcsődét alakítottak ki.

Új helyet kellett találni ezért az alapellátási szolgáltatásnak Cserszegtomajon. A település központjában megvásárolt az önkormányzat egy befejezetlen házat, s kialakította benne az orvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot.

A beruházás 36 millió forintba került, a költségeket önerőből biztosította a település. A szombati átadóünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő a Cserszegtomajon megvalósult fejlesztéseket méltatta, majd Bartha Gábor polgármester mondott beszédet.
– Cserszegtomaj lélekszáma 2010 óta hatszázötvennel nőtt, így kötelességünk az egészségmegőrzés és a betegségek kezelésének céljára olyan objektumot biztosítani, ami ki tudja szolgálni a megnövekedett igényeket, és minőségileg is megfelelő – mondta a településvezető.

A nagyközségben már 35 éve praktizáló dr. Kiss Ferenc házi­orvos felidézte az eddigi ellátási körülményeket, s szólt a további tervekről is.

– A háziorvosi és a védőnői szolgálat is magas színvonalú helyiségeket kapott. Az állami pályázat révén az eszközállomány is bővül majd – mondta a háziorvos, aki szeretné, ha nemcsak a betegek érkeznének a rendelőbe, hanem az egészséges helyiek is, és ők minél nagyobb számban vennének részt szűrővizsgálaton – írja a zaol.hu.