Új meseösvényt adnak át a Folly Arborétumban (welovebalaton.hu)

Elnyerték már az Év Tanösvénye címet, az arborétum évről évre épül és szépül, boraik számos versenyen szerepelnek kiválóan, gasztronómiában is magasabb szintre léptek, illetve a programok tekintetében mindig előrukkolnak valami újjal. Gyereknapon egy új meseösvényt adnak át, és számos különleges eseménnyel is készülnek a nyári szezonra – írja a welovebalaton.hu.

Évek óta visszatérő vendégek vagyunk a Folly Arborétumban, és mindig rácsodálkozunk, hogy megint mennyi minden változott náluk. A gasztronómiai vonal is rengeteget erősödött az elmúlt években, és egyre több a tematikus program: szabadulószoba, a nyomozós QR-kódos játék, vezetett séták és a gyerekeknek szóló matinék. Egy olyan hely, amely egyszerre őrzi a múlt emlékeit, megőrizve annak értékeit, miközben XXI. századi szolgáltatásokat nyújtanak, de sosem lépik át a fenntarthatóság és szerethetőség határait.

Már a 4. generáció őrzi és építi az arborétumot
Folly Réka méltán lehet büszke családi örökségére, és dédapja, Folly Gyula is biztosan büszke lenne leszármazottaira, akik nemhogy továbbvitték az ő álmát, hanem nagyon sokat dolgoznak azon, hogy másokkal is megosszák a Folly-élményt. Már az arborétum története is nagyon izgalmas. Folly Gyula pécsi orvos még az 1900-as évek elején ültetett egzótákat a hegyoldalba, amelyeket még ma is megtalálunk a kert Öregarborétum részében.

A teljes cikk itt elolvasható.