Új látványosságokkal bővült a keszthelyi Vadászati Múzeum (turizmus.com)

A Nemzeti Kastélyprogram keretében két új szárnnyal gazdagodott a keszthelyi Vadászati Múzeum. A Helikon Kastélymúzeumhoz tartozó múzeumban Közép-Európa legnagyobb egész alakos preparátumgyűjteménye található, az állatokat diorámákban mutatják be, eredeti élőhelyük megjelenítésével.

Közel 2000 négyzetméter alapterületen több mint 300 életnagyságú állat tekinthető meg a múzeumban a világ öt kontinenséről – írja a turizmus.com.

A mostani bővítés eredményeként kialakítottak egy ázsiai hegyvidéket és a hegyek alatt egy ősemberbarlangot idéző diorámát, melyben egy család életébe zeti tárgyakat mutanyerhetünk bepillantást. Az új Afrika teremben pedig valósághű esőerdőt láthatnak az érdeklődők, és megismerhetik a rejtett életet élő bongó nevű állatot is. Afrikából valamennyi nagyragadozó megtalálható a múzeumban, olyan különlegességek is, mint az őserdei elefánt, amely Magyarországon csak itt látható.

A gyűjtemény részét képezi Amerika szinte valamennyi vadászható vadfaja. A diorámában a farkasokkal verekedő bölény mellett fekete medve és jávorszarvas is helyet kapott. Külön rész mutatja be a sarkvidéki életet, Ázsia magas hegységébe is betekintést kaphatnak a látogatók, és Európa valamennyi vadászható vadfaját is teljes életnagyságban mutatja be a múzeum anyaga. Erdélyből barnamedvével, Spanyolországból kőszáli kecskével találkozhat a látogató.

A gyűjtemény részét képezi egy magángyűjtemény is, amely vadászati témájú képzőművést be festményekkel, szobrokkal és vadászfegyverekkel színesítve. A múzeumban pedagógiai oktatás és a magasabb szintű képzés is folyik.