Új közpark nyílik Balatonfüreden

Elkészült a Szivárvány utcai közpark és játszótér. Az eddig elhanyagoltan álló másfél hektáros terület kikapcsolódási és sportolási lehetőséget nyújt, de padjaival, ligetes kialakításával a pihenni vágyóknak is kedvelt helye lehet. Április 6-án, szombaton programokkal összekötött átadóünnepséget rendeznek a parkban.


A Balatonfüred Ófalu fejlesztése és új közösségi tér kialakítása elnevezésű uniós pályázati támogatás részeként rendezte az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot, azzal a céllal, hogy kulturált környezetben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítson elsősorban a városrész lakóinak, egyben növelje a város zöldfelületeit – írták a város honlapján.

A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kaptak helyet, figyelve arra, hogy szinte minden korosztály megtalálja majd a neki való sportolási vagy játszási lehetőséget. Van ping-pong asztal, gyermek kötélpálya, baba-mama hinta, ivókút, egy játszóvár és különböző torna eszközök.

A Probio Zrt. rendezte a környezetet, a bozótos, elhanyagolt területet parkosították, több pihenő padot helyeztek ki, a beteg, elkorhadt fákat eltávolították, helyettük fákat és cserjéket ültettek.

Az önkormányzat április 6-án, szombaton délelőtt tartja a park avatóját, minden korosztály számára lesznek programok, amelyeken a helyi sportegyesületek tagjai is részt vesznek.