Új közösségi tér Vöröstón (veol.hu)

A Kútkert a csúszdával, homokozóval, illetve a padokkal, asztalokkal, hintaággyal és az elültetett fákkal már alkalmas erre, és kellemes környezetben várja a falu lakóit. A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Balaton Fejlesztési Tanács közel 3,5 millió forinttal támogatta.

A Kútkert családias hangulatú, hétvégi avatóján süteményekkel és üdítővel várták a résztvevőket – tudósít a veol.hu.

Fekete-Tracz Gabriella polgármester elmondta, hogy a 112 lakosú kistelepülésen 14 olyan kisgyermek él, akik 14 év alattiak, illetve tavaly négy újszülöttel is gyarapodott a falu. Éppen ezért fontosnak tartották, hogy kialakítsanak egy olyan közösségi teret, ahol a gyerekek és a kisgyermekes anyukák, illetve a helyiek találkozhatnak.

A település korábban már sikertelenül pályázott a játszótér kialakítására, de Kérey Dóra tervezővel „újra gondolták” a pályázatot és most sikerrel jártak. A park kivitelezője Csincsevits Dávid volt.

Nagyszerű érzés, ez egy jutalom a tervezőnek ilyenkor, amikor látja megvalósulni, amit elképzelt, és látja a közösséget is örülni – mondta el az avatón Kérey Dóra, aki hozzá tette még, hogy a park kialakításánál fontos szempont volt, hogy milyen korosztályok számára készül az, és mi az, ami hiányzott eddig a településről. A Kútkert alkalmas lesz az évkör eseményeinek a megrendezésére is, így például a Betlehem felállítására is.