Új kilátó épül Fonyódon

Új kilátó épül Fonyódon a Panoráma sétányon. A turisztikai fejlesztés  részeként, parkolót terveztek a Várhegyi Széplátóhoz, illetve a Sipos-hegyi kilátóhoz vezető sétány közvilágítása is megvalósulhat. A projektről Hídvégi József polgármester adott hírt közösségi oldalán.

A Fonyód Média egy másik, már zajló beruházásról számolt be. 150 millió forintos támogatásból valósul meg a városi óvoda energetikai fejlesztése, mellyel az épület igen magas energia-felhasználásának és az üvegházhatású gázok csökkentését kívánják megoldani. A beruházás részeként megoldják a tető, a külső lábazat és homlokzat hőszigetelését, a tetősíkon 111 napelemes energiatermelő rendszert helyeznek el. A fejlesztés magában foglalja még a rosszul szigetelő külső nyílászárók cseréjét, az elavult kazán cseréjét, a fűtési és használati melegvíz rendszer korszerűsítését, valamint a külső világítótestek cseréjét.
Az energetikai fejlesztéstől azt várják, hogy jelentős mértékben lecsökken az épület működtetésének költsége – áll a sajtóközleményben.