Új falugondnokság épülhet Tihanyban 550 millióból (Tihanyi Visszhang)

Tihanyban kiírták az új falugondnokság épületének kivitelezésére szóló feltételes közbeszerzési eljárást. A tervek szerint, mintegy 550 millió forintból az Aranyház utca mögötti településrészen épülne fel az új falugondnokság, itt kapna helyet a Congeria Településüzemeltető és Szolgáltató Kft. ügyfélszolgálata is.

 

Évek óta napirenden van a falugondnokság fejlesztése illetve elköltöztetése, most erre lehetőség nyílt, hiszen az önkormányzat megvásárolta az ehhez szükséges ingatlant, amely ideális helyszínt biztosít az új épületnek. Az Aranyház utca mögötti hétezer négyzetméteres terület tíz százaléka beépíthető, már elkészültek az építési és kivitelezési tervek, október végén kiírják a közbeszerzési eljárást is.

Az önkormányzat a Belső-tó közelében egy kulturális központot szeretne kialakítani, ehhez adottak a már ott lévő kulturális intézmények, a jelenlegi falugondnokság területén pedig az ingatlan rehabilitálásával egy nagyobb események befogadására is alkalmas, hangulatos rendezvényhelyszínt szeretnének kialakítani. Így a későbbiekben a Bujtor István szabadtéri színpad méltó környezetet kaphat.

A közel harminc embernek munkát adó falugondnokság az új telephelyen a jelenleginél nagyobb területen és korszerűbb körülmények között működne, modernizálnák a garázsokat, a raktárakat és a műhelyeket is. Az ingatlanon összesen három épület létesülne és kialakítanak egy sorompós parkolót az ügyfelek számára is. A tervek szerint a parkolással kapcsolatos ügyfélfogadás is ide költözne, ezzel tehermentesítve az önkormányzati hivatalt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásából a tervek szerint jövő tavasszal kezdődhetnek a munkálatok, várhatóan 2023 őszére el is készül az új falugondnokság – írja a Tihanyi Visszhang.