Új elnöke van a Balatoni Körnek (index.hu)

Szilágyi Lajos, a Villa Gréta cukrászat vezetője váltotta Laposa Bencét a Balatoni Kör élén. A tisztújításról az egyesület alapítója számolt be az Indexnek. Kardos Gábor arról is beszélt, hogy a terasznyitás után példátlan roham jöhet a Balatonnál.

A Balatoni Kör tegnapi közgyűlésén megújította elnökségét, az egyesület elnökének Szilágyi Lajost, a Villa Gréta cukrászat vezetőjét választotta. Az index.hu emlékeztet, hogy idén januárban a Laposa Bence által vezetett érdekvédelmi szervezetben akkora feszültséget okozott az MTÜ egyedi támogatásainak megítélése, hogy a botrány kirobbanása után a badacsonyi borász felajánlotta lemondását a Balatoni Kör éléről, miután két cége összesen 143 millió forint fejlesztési forrást kapott.

A történet nem volt következmények nélküli: lemondott a teljes elnökség is. A hét éve alakult közösség a balatoni vendéglátás krémjét fogja össze, és az egyik legismertebb régiós szervezet a hazai vendéglátásban. Tagjai a minőségi borászat és gasztronómia olyan képviselői, akik egész évben nyitva tartanak és várják vendégeiket. A törekvésük az, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsenek meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban.

Az Index kérésére szezonjóslásra is vállalkozott Kardos Gábor, az egyesület alapítója. Szerinte ha a teraszok engedélyt kapnak a nyitásra, mindenki a Balatonon óhajtja szürcsölgetni a borát vagy koktélját, így Kardos eddig soha nem látott vendégsereget vizionál a partra. A tömeg kiszolgálása márpedig a minőségi szolgáltatókat komoly kihívások elé állítja, és a kéthavi „retró” mirelites sütödék idén sajnos újra teret nyerhetnek – ismertette véleményét a lappal.