Új Dunántúli Tárlat Balatonalmádiban (balaton.vehir.hu)

30 év elteltével újra megszervezték az Új Dunántúli Tárlatot Balatonalmádi Vörösberény városrészében a Magtár épületében. A 10 dunántúli megyéből 15-15 művészt kértek fel a részvételre. Minden meghívott alkotó két művével vesz részt a tárlaton, így összesen 300 alkotással találkozhatnak az Új Dunántúli Tárlat látogatói az impozáns épület három szintjén.

Hihetetlen emberi és művészi összefogás jellemzi a tárlat létrejöttét, valóban egyedülálló kiállítást nézhetnek meg az érdeklődők – idézi Veszeli Lajos festőművészt, a tárlat szervezőjét a balaton.vehir.hu. A tárlat célja, hogy a régió művészei megmutathassák új munkáikat a nagyközönségnek és a szakmának. A tematikában nincsenek komoly kötöttségek. A szervezők a Pannónia alcím használatával jelezték, hogy kérésük szerint a művek ezt a tágabb szellemiséget képviseljék. A tárlat szeptember 17-ig látogatható – fogalmazott Veszeli Lajos.

Keszey János, Balatonalmádi polgármestere köszönetét fejezte ki Veszeli Lajos festőművésznek és mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak a páratlan kiállítás létrehozásában. Majd röviden bemutatta a vörösberényi Magtár és Kolostor épületek történelmét.  Elmondta: távlati céljuk, hogy ebben a kettő csodálatos épületben a jövőben művészeti tevékenységnek, művészeti központként biztosítson helyet a város.