Új bringás térkép a Balatonról (turizmusonline.hu)

A Balatonról jelentetett meg kerékpáros térképet a Cartographia Kft. A kiadvány a kiadó “Aktív térkép”-sorozatának legújabb tagja, azaz hangsúlyosan jelenik meg az aktív turisztikai tartalom, mint például a kerékpárutak, kerékpározható utak, szervizek, tanösvények, kalandparkok, horgászhelyek, kikötők, valamint a kapcsolódó szolgáltatók is.

A Balaton I. Keleti rész című térkép a Révfülöp-Balatonboglár tengelytől keletre eső területet dolgozza fel, és tippeket ad a kerékpáros kalandozásokhoz. A második rész megjelenése – ami az ettől nyugatra eső területet fogja ábrázolni – 2018 tavaszára várható.

A térkép 12 különböző nehézségű kerékpártúrát és egy gyalogtúrát is javasol, melyek a térképen narancsszínű vonallal jelölve, a hátoldalon pedig szintmetszettel, rövid leírással, útvonal ismertetővel szerepelnek. A térkép különlegessége, hogy a hátoldaláról QR-kódokon keresztül elérhető digitális tartalmak kiegészítik a papírtérképet olyan fontos információkkal, amelyek nem férnének rá, de mégis elengedhetetlen részei az utazás megtervezésének.

Így aki a térképet kézbe veszi, megkapja hozzá:

  • a Balatoni Bringakörút részletes leírását rengeteg tippel, látnivalókkal, képekkel;
  • az összes ajánlott túra leírását letölthető útvonallal;
  • a Balaton körüli strandok legteljesebb listáját interaktív térképen;
  • a tó körüli kalandparkok, víziparkok, gyerekekkel látogatható helyek gyűjteményét is.

A térkép mögötti digitális tartalmakat a Cartographia aktív szabadidős portálja, a funiQ.hu szolgáltatja.

Műanyag borításának köszönhetően az aktív térkép felülete vízálló, így esőben is használható, nem kell félni attól, hogy elázik. Bátran lehet rá rajzolni is (például napi túratervet) alkoholos filccel – ami később nyom nélkül eltávolítható -, így a saját útvonalak, jegyzetek is megjeleníthetőek a térképen.

Korábban az “Aktív térkép”-sorozatban megjelent részek: Tisza-tó, Dunakanyar, Fertő tó és Budapesttől délre.