Új aljegyző Siófokon

Májustól új aljegyző dolgozik a siófoki hivatalban; Némethné dr. Jenei Évát öt pályázó közül, dr. Boda Zsuzsanna jegyző véleményét kikérve választotta és nevezte ki dr. Lengyel Róbert polgármester.

 

„Az Államigazgatási Főiskola elvégzése után 1986-ban a közigazgatásban helyezkedtem el, és azóta sem hagytam el a pályát – mondta a Siófoki Híreknek Némethné dr. Jenei Éva.

“Friss diplomásként beosztott ügyintézőként kezdtem, Fejér megyében, elsősorban gyámhatósági, gyámügyi igazgatási feladatokkal. 1998-tól 2020-ig jegyzőként tevékenykedtem. Helyi kodifikátor (jogszabályszerkesztő) képzettséget, majd jogi diplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. Mielőtt megpályáztam volna a siófoki aljegyzői állást, két évig kormányhivatalban dolgoztam, hatósági főosztályon.”

Mindig foglalkoztatta a gondolat, hogy vissza szeretne kerülni az önkormányzati világba, ahol az ügyfelekkel, a lakossággal szorosabb a kapcsolat, ahol a feladatok, problémák hatékony és gyors megoldásra várnak.

Siófok város aljegyzőjének lenni egyrészt megtiszteltetés, másrészt pedig óriási szakmai kihívás is – tette hozzá az aljegyző.