Ügyeleti rendszert indítottak Tihanyban

Ügyeleti rendszert állítottak fel Tihanyban. Ennek keretében koordinálják önkéntesek bevonásával a helyben élő idősek ellátását. A településen emellett szájmaszkok készültek, melyek kiszállítása a holnapi napon kezdődik meg.

Összesen 32 fő van házi karanténban Tihanyban, további négy helyi lakos van még külföldön, akik minden bizonnyal a jövő hét elején érkeznek haza – jelentette be Tósoki Imre. Tihany polgármestere elmondta: megkezdik a buszmegállók napi kétszeri fertőtlenítését. Beszámolt arról is, hogy a helyi postát három óránként fertőtlenítik, a nagy élelmiszerboltban fél óránként, a gyógyszertárban óránként végzik a speciális tisztítást.

Tósoki Imre bejelentette: ügyeleti rendszert állítottak fel, ennek keretében koordinálják az idősek megsegítését. Elsősorban a bevásárlást, valamint a gyógyszerek beszerzését önkéntesek bevonásával oldják meg. Felhívta a figyelmet, hogy a legfőbb cél, hogy egyetlen tihanyi nyugdíjas se hagyja el lakását.

A polgármester köszönetet mondott a tihanyi háziasszonyoknak, akik négy napja varrják a szájmaszkokat. Ezeknek a kiszállítása a lakosság részére a holnapi napon meg is kezdődik. Tósoki Imre arra kérte a helyieket, hogy használják a maszkokat akár ha vásárolni mennek, vagy tömegközlekedéssel utaznak.

Nyíri Károly, főtörzszászlós, körzeti megbízott arról beszélt, hogy folyamatosan ellenőrzik a településen a lezárt játszótereket, valamint azt, hogy az üzletek betartják-e a kormány által meghatározott nyitvatartási rendet. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a faluban nem volt olyan vállalkozó aki a szabályokat megszegte volna.