Üdülési jogot hirdetett az interneten egy csaló (Origo.hu)

Egy csaló többek között üdülési jogot és balatoni nyaralást hirdetett az interneten. A nő összesen 86 embertől csalt ki pénzt. 


Még 2017-ben azt a módját találta ki a rendszeres pénzszerzésnek, hogy nemlétező termékeket árult kizárólag előrefizetéssel egy internetes hirdetőoldalon. Kétféle módszerrel csapta be az embereket. Az egyik esetben a vásárlók hirdetéseire jelentkezett. Mindezt úgy, hogy nem rendelkezett a keresett termékekkel, de a vásárlónak azt írta, hogy miután előre elutalják neki a vételárat, postán feladja nekik a csomagot.

Valójában semmilyen áruja nem volt. A célja kizárólag az volt, hogy megszerezze az emberek pénzét. Az egyik áldozata a Balatonon akart nyaralni, mire a nő telefonon felhívta és azt mondta, hogy két nyaralója is van.

Ezt két hamis hirdetéssel igazolta, amikhez más nyaralók fotóit használta.

A nő másik módszere az volt, amikor saját maga adott fel hamis hirdetést. Ebben az esetben is csak pénzt akart kicsalni az emberektől. A nő árult az interneten infralámpa izzót, kézi súlyzót, babakocsi napernyőt, fa szobagalériát és üdülési jogot is.

Az ország különböző pontjáról, összesen 86 embert csapott be és okozott nekik 1 500-173 ezer forint közötti kárt.

További részletek itt találhatók.