Tyúktolvajokat kaptak el a keszthelyi rendőrök

Egyszerű igazoltatásnak indult Zalavár külterületén az eset, amelynek során gyanús körülmények merültek fel, így az intézkedő keszthelyi rendőrök a jármű csomagterét is átvizsgálták. 175 darab élő tyúkot találtak – derül ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Az igazoltatott kocsi (Forrás: police.hu)

 

A körzeti megbízottak Zalavár külterületén 2021. december 13-án este 20 óra 27 perkor igazoltattak egy 28 éves söjtöri férfit, aki tehergépkocsit vezetett, és utasai is voltak.

A járműben utazó 28 éves somogyjádi nő és egy 24 éves csabrendeki férfi azt állították, hogy a csomagtérben lévő állatokat egy zalavári telephelyről, a telephelyvezető tudtával, és engedélyével hozták el, azonban származásukat semmiféle dokumentummal nem tudták igazolni.

Az egyenruhások utánajártak az állításoknak, így hamar kiderült, hogy az állatfarmon dolgozó nő és párja a telephelyről az állatokat jogtalanul, a tulajdonos engedélye nélkül, titokban vitték el.

A személyeket a rendőrök a Keszthelyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nőt sikkasztás, míg párját lopás bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

--

175 lopott tyúkot számláltak össze a kocsi raktérben  (Forrás: police.hu)