Tűzijáték és tűzifa is lesz Balatonföldváron

A tűzijáték árával, vagyis 500.000 forinttal emelik a szociális keretet Balatonföldváron és megtartják augusztus 20-án a tűzijátékot – döntött a képviselőtestület. 

 

Balatonföldvárnak kiemelt üdülővárosként a településen nyaralók igényeit is figyelembe kell vennie. Ezért döntött úgy a képviselőtestület, hogy nem mondja le az 500 ezer forintba kerülő tűzijátékot, hanem elfogadva a polgármester javaslatát annak összegével megemeli a szociális juttatások ez évi keretösszegét – közölték a város honlapján.

Korábban dr.Kovács Zsolt részéről önálló képviselői indítvány érkezett, hogy ebben az évben maradjon el augusztus 20-án a tűzijáték és az így felszabaduló 500 ezer forintot azon balatonföldvári polgárok támogatására fordítsa a város, akik nehéz helyzetbe kerülnek a fűtési szezonban.A kompromisszumos javaslatot a képviselőtestület minden tagja, az indítványt beadó dr. Kovács Zsolt is támogatta. Így a tűzijáték megtartása mellett annak árával emelkedik a szociális tűzifára szánt összeg Földváron.