Tüzijáték 2022 – TIM: kétezer forintos menettérti jegy az ország bármely részéből a fővárosba (MTI/MÁV)

Speciális, fixáras retúrjeggyel utazhatnak a most szombatra halasztott ünnepi programra és onnan haza az érdeklődők a hétvégén. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen kétezer forint – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel.

 

A rendkívüli ajánlat legfeljebb összesen négy főig, személyenként 800 forintért családokra, csoportokra kibővíthető. A lehetőség így a távolabbi országrészekben élők számára is jelentős kedvezménnyel teremt alkalmat egy budapesti kirándulásra, akár többnapos látogatásra – hívta fel a figyelmet a tárca.

Az ajánlattal már a Székesfehérvárról vagy Szolnokról indulóknak is érdemes élniük, de a Nyíregyházán vagy Zalaegerszegen buszra, vonatra szállók még többet spórolhatnak vele. Legalább 100 kilométer távolságról egyedül utazva is a teljes jegyár több mint felét takaríthatja meg, aki a Tűzijáték 2022-t választja. Két szülő két gyerekkel, a rendes kedvezményeikhez képest, közel hatezer forinttal olcsóbban vonatozhat, buszozhat a fővárosba és vissza – ismertette a TIM.

A Tűzijáték 2022 menettérti jegyet a vidékről Budapestre utazáshoz 2022. augusztus 26-án és 27-én, a hazaútra 27-én és 28-án lehet felhasználni a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályra szól, a felárak (például az IC helyjegyé) megfizetése vagy az autóbuszok kiegészítő jegyeinek megváltása alól nem mentesít.

A részletes felhasználási feltételekről és az ajánlott értékesítési csatornákról a szolgáltatók adnak bővebb tájékoztatást. A MÁV applikáció kényelmes és könnyen hozzáférhető jegyvásárlási lehetőséget biztosít az utasok számára – jelezte a minisztérium.

 

A MÁV közleménye:

A múlt szombatról elhalasztott budapesti tűzijátékot augusztus 27-én rendezik meg. Az eseményre utazókat támogatva, ezen a hétvégén egy speciális, Tűzijáték 2022 nevű menettérti jeggyel is lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járatain az ország bármely pontjából Budapestre. A fixáras jegy az ország távolabbi részeiben élők számára is jelentős utazási kedvezményt jelent, ha a hétvégén a fővárosba látogatnak.

A Technológiai és Ipari Minisztérium döntése értelmében a MÁV-START és a GYSEV a tűzijáték hétvégéjére kedvezményes, fixáras menettérti jegyet vezetnek be. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 2000 forint egy főre. Az egyéni jegy maximum 4 főig bővíthető személyenként 800 Ft-ért, azaz egy főre 2000 Ft, két főre 2800 Ft, három főre 3600 Ft, négy főre 4400 forintos áron váltható meg. Így a családok, baráti társaságok egy közös, jegy megváltásával sokkal egyszerűbben és kedvezményes áron utazhatnak vonattal és Volánbusszal.

A kedvezményes jegy augusztus 26-án 00:00-tól augusztus 28-án 23:59-ig érvényes. A jegyet az odaút – tehát a vidékről Budapestre történő utazás – során 26-án és 27-én lehet felhasználni, a visszautazás 27-én és 28-án lehetséges. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályon érvényes, a felárak (pl. IC helyjegy), illetve autóbuszok esetében az érintett járatokon a távolsági kiegészítő jegy megváltása szükséges.

A Tűzijáték 2022 jegyet – egy vagy akár több főre – legegyszerűebben a Térségi és városi jegyek közül lehet megvásárolni a MÁV mobilalkalmazásában, valamint a MÁV-START jegykiadó automatáiban. A MÁV-START online jegyvásárlási felületén, a megújult Elvirában az egyéni utazások tervezésénél is el lehet érni a Tűzijáték 2022 jegyet, de itt csak egy főre lehet megváltani. Emiatt a vasúttársaság elsősorban a MÁV applikáció használatát javasolja, így a sorban állás is elkerülhető.

A Tűzijáték 2022 jegy – egy illetve több főre szóló változata – a MÁV-START jegypénztáraiban, valamint a GYSEV-nél is megvásárolható. A Volánbusz a jegyet külön nem értékesíti, de helyközi járatain mindenhol elfogadja.