Turisztikai évadnyitó helyett szezonnyitót rendez a Turizmus Kft. (turizmus.com)

A Turizmus Kft. és a PR in Hungary Kft. a hagyományosan február elsejére szervezett Turizmus Évadnyitó Gálát idén a pandémiás helyzet miatt május 1-jén rendezi meg, bízva abban, hogy ez egy sikeres szezon nyitó rendezvénye is lehet.

1993-tól 2020-ig minden február elsején rendezte meg a Turizmus Kft. a Turizmus Évadnyitó Gálát, míg tavaly első alkalommal online formában, betekintést engedve a színfalak mögé is – írják a turizmus.com oldalon.

Az idei, személyes találkozásra lehetőséget adó „Feb1-et” az előzetes jelzések szerint már nagyon várta a szakma, de a szervezők úgy ítélték meg, hogy a jelenlegi, napról napra fokozódó pandémiás helyzetben felelősségteljesen nem invitálhatnak egy zárt térbe műsorral és fogadással egybekötött, networking estre mintegy 1000 embert a turisztikai szakma meghatározó képviselői közül.

A szervezés során a szervezők azt tapasztalták, hogy az ágazat szereplői elkötelezettek az idei személyes találkozás mellett, ezért úgy döntöttek, hogy – dacára a tavalyi sikeres online rendezvénynek – maradnak a hagyománynál, és élőben, de február elseje helyett később rendezik meg a gálát, a járvány ötödik hullámának lecsengése után. Így a turizmus ágazat minden területéről, s az ország minden részéről érkező döntéshozók tavasszal személyesen találkozhatnak egy szezonnyitó keretében. Évadnyitó helyett szezonnyitót tartanak, terveik szerint, május elsején.