Nyílt napok 23 helyszínen: tudatosabb fogyasztásra, a vízkészlet megóvására ösztönöz a DRV (Friss: elmarad!)

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) ebben az évben is kiemelt eseményként kezeli a Víz Világnapját, hiszen fontos, hogy felhívják a figyelmet a Föld egyik legnagyobb értékére és mindennapi életben betöltött szerepére. Idén a víz és a klímaváltozás kapcsolata kerül a középpontba. A világnap alkalmából a DRV Nyílt Napokat rendez 23 helyszínen a működési területén 2020. március 16. és április 3. között. A központi rendezvényt Siófok Fő terén március 23-án, hétfőn tartják. (A vízszolgáltató cég friss közleménye szerint a központi rendezvény elmarad, a Nyílt Napokat őszre halasztják, de meg lesz tartva a véradás és az online vetélkedő, és a rajzverseny. További részletek: itt.)

A világnap gondolatiságát követve a DRV változatos programokkal készül a működési területén lévő számos településen. 2020. március 16. és április 3. között a Nyílt Napok programsorozat részeként 23 helyszínen várják az érdeklődőket, akik az előzetes regisztrációt követően betekinthetnek a kulisszák mögé, a víztermelési és a szennyvíztisztítási, valamint a laboratóriumokban zajló folyamatokba.

A központi rendezvényt Siófok Fő terén március 23-án, hétfőn tartják. A látogatók egész napos ismeretterjesztő rendezvényen vehetnek részt, ahol az előzetesen meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése és díjátadója mellett gyermekkoncert, izgalmas vizes játékok, kézműves foglalkozások, laboratóriumi kísérletek, óriásbuborék-show, diagnosztikai, tűzoltó-, mentő- és szemetesautó-bemutató is színesíti majd a programot, valamint fotózkodni is lehet vicces kellékkel a selfie-automatánál.

A rajzpályázat nyerteseinek munkái a helyszínen megtekinthetők lesznek, valamint a rendezvény részeként lehetőség nyílik véradásra is, a DRV Tanácsház utca 7. szám alatti székházában. Az #ittamadtam kampány keretében a véradók megismerkedhetnek a folyadékbevitel- és a vérleadás egymást kiegyenlítő egészségfenntartó folyamatával is. Minden segíteni szándékozó önkéntes véradót örömmel várnak.