Tucatnyi jelentkező a Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatói tisztségére (siofok.hu)

Nem kevesebb, mint 23 érvényes pályázat érkezett a siófoki Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatói tisztségére.  Mint ismert, a városvezető ideiglenes jelleggel néhány hónapja dr. Horváth Gyulát bízta meg az ügyvezető igazgatói feladatok ellátásával. Bizottság tesz javaslatot, kik a legalkalmasabbak. 

Bár a veszélyhelyzet ideje alatt személyi kérdésekben is egyszemélyben a a polgármester dönt, a téma súlyára való tekintettel ismét előzetes vélemény-kikérés után fogom kinevezni az új igazgatót

– mondta dr Lengyel Róbert a siofok.hu oldalon megjelent írás szerint.

A polgármester kifejtette: atratégiai fontosságú önkormányzati cégről van szó, ráadásul (most épp a pandémia negatív következményeiként) a pénzügyi helyzete sem túl rózsás. Lengyel Róbert szerint tovább kell folytatni a megkezdett rendcsinálást, a tiszta, átlátható viszonyok kialakítását, a kiszámíthatóság fokozását, az ott dolgozók részrehajlás nélküli, általános megbecsülésének követelménnyé tételét.

A kft. felügyelő bizottságának elnökét (Völgyi Lajos, BSE frakció) kértem fel, hogy hívja össze a bizottsági tagokat (Virág Erzsébet BSE, dr. Safar Ahmed Fidesz-KDNP, Rusvai Tamás külsős) egy rendkívüli ülésre – melyre dr. Nagy Gábor alpolgármestert (BSE) delegálom – és az érvényes pályázatok áttanulmányozása után adjanak egy átfogó véleményt, illetve már konkrét javaslatokat is az általuk legalkalmasabbnak ítélt jelöltekről. ”

– közölte a városvezető.