Trianoni megemlékezés Keszthelyen a lakosság bevonásával

Nagymagyarország installációval, kisfilmmel és 100 másodperces harangszóval tiszteleg Keszthely a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója előtt. A megemlékezésbe bevonják a keszthelyi iskolákat és a lakosságot is. Több mint 600 mécsest gyújtanak a keszthelyi főtéren.

“Év eleje óta készültünk arra, hogy Trianon 100. évfordulóján méltó módon emlékezzünk a nemzetcsonkító, történelmi eseményre. A koronavírus keresztülhúzta a terveinket itt is, mint annyi mindenben. De úgy érezzük, hogy ezt a megemlékezést nem lehet elhalasztani! Ezért arra kérem Önöket, hogy június 4-én 9.00-19.00 között látogassanak ki a gyászba öltöztetett Fő térre, és helyezzék el emlékező mécseseiket a Nagymagyarország installációnkban. Mécsest nem kell hozni, azt a kollégák mindenki számára biztosítanak” – olvasható a város polgáemesterének közösségi oldalán. Nagy Bálint arra kéri a lakosságot, hogy minél rövidebb ideig tartózkodjanak a Fő téren, hogy csoportosulások lehetőleg ne alakuljanak ki.

Keszthely városa több mint 600 mécsessel készül az eseményre, amelyeket este meggyújtanak és drónfelvételek segítségével mutatják meg a lakosságnak az elkészült installációt. A kisfilm június 5-én lesz látható a Keszthelyi Tv-ben. Emellett június negyedikén délután fél 5-kor megszólalnak a keszthelyi templomok harangjai csatlakozva ezzel az országos kezdeményezéshez.