Továbbra is zárva a fonyódi Széplátó (sonline.hu)

Továbbra sem látogatható a fonyódi Széplátó, miután tavaly tavasszal kiderült: kártevők tették tönkre a fa tartóelemeket- írja a sonline.hu. A turistáknak még egy ideig biztosan nélkülözniük kell a város emblematikus kilátóját, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Balatonra.

 

Hidvégi József, a város polgármestere a Somogyi Hírlap kérdésére elmondta: márciusban adta be a város a keresetét a bírósághoz, amellyel kártérítést kér a kivitelezőtől, valamint a helyreállítási munkálatok elvégzését. A városvezetés álláspontja szerint ugyanis a cég nem megfelelő minőségű anyagból készítette el a kilátót. – A kivitelezéssel nem volt gondunk – mondta Hidvégi József. – Szerintünk a felhasznált faanyagból kiszálltak a lárvák, és emiatt kezdett lyukacsosodni és gyengült meg a kilátó tartószerkezete.

Amint a bíróság elfogadja a város által felkért szakértő véleményét, nekilátnak a helyreállításnak. Fonyód városa a kiesett bevétel megtérítését is kéri, amely így már kétévnyire duzzad. Hidvégi József szerint amennyiben még az idei esztendőre kitűzik az ügy tárgyalását, már ősszel elkezdődhetnek a helyreállítási munkák.

A kilátó története a sonline.hu oldalon olvasható.