Továbbra is a sajtos-tejfölös lángos a legnépszerűbb a strandon (tvkeszthely.hu)

A lángos, a hamburger, a pizza és a fagylalt a legkelendőbb strandi ételek. A strandolók közül többen is visznek magukkal enni és innivalót, de sokan választanak a széles kínálatból is. Az árakról megoszlanak a vélemények. A Keszthelyi TV stábja annak járt utána, hogy mennyibe kerül egy családnak a balatoni strandolás.

Az elkészült lángosért mennek a Városi Strand egyik büféjébe. A sajtos-tejfölös fajtája évek óta a legnépszerűbb a strandokon. Ezért itt 700 forintot kell fizetniük a vásárlóknak. Aki a feltét nélkülit választja, annak 450 forintba kerül. Ezek az árak a tavalyihoz képest emelkedtek.

„Gyakorlatilag minimálisat drágítottunk az árakon. Talán egy ilyen 10%-os a maximum, de nem minden termékre. igazából az üdítőn kellett egy kicsit emelnünk és talán a lángoson. A legkelendőbb termékünk a lángos, gyakorlatilag a mi büfénk arról is szól, de hamburgert hot-dogot pizzát is árulunk.” – ismertette Gémesi Gábor üzletvezető.

Ezek mellett a különféle édességek is nagyon kelendőek. A fagylaltért és a jégkásáért is sokan állnak sorba. Előbbiért 250 és 400 forint közötti összeget kell fizetni. Utóbbinak is változó a deciliter ára, 150 és 250 forint között van. A gyors ételek mellett Keszthelyen, Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen is választhatnak a pihenni vágyók leveseket és frissen sülteket, de egyes helyeken menüt is elfogyaszthatnak. Ennek átlagosan 1500 forint az ára. A strandolók közül többen hűtőtáskát is visznek magukkal, akár kiegészítésképpen is.

„Vegyesen vásárolunk is, de mindig hozunk is magunkkal, hogy a biztonság kedvéért legyen egy kis tartalékunk mindig. Főleg a kicsik miatt. De vásárolunk is. Szerintem az árak nincsenek elszállva egyébként” – mondta el Balogh Dávid.

A balatoni strandokon hasonló árkategóriákat tapasztalhatnak a vásárlók. Egyesek szerint a kínálatokban szerepel olyan termék is, ami kimondottan drága, de betudható annak, hogy a Magyar Tenger partján található a vendéglátó egység.

„Maga a strand az nekem eléggé tetszik, mi jól érezzük magunkat, jókat lehet enni-inni hüssölni, fürödni, szóval szerintem tökéletes egy nyaraláshoz” – mondta el Szentesi Szilárd.

A fürdőhelyeknél a víz tisztaságára is felhívnák a figyelmet a strandolók, de összességében elégedettek a kínálattal – a Keszthelyi TV híradása szerint.