Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb hazai úticél (M1)

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint minden harmadik szállásfoglalás a Balatonhoz szól. A szállásadók is elégedettek: a főszezon második hónapjában akár a 6 milliót is elérheti a szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma – hangzott el az M1 Híradójában.

 

Évek óta az egyik legnépszerűbb úti cél a Balaton. A Magyar Turisztikai Ügynökség felmérése szerint minden harmadik foglalás a térségbe szól. Czelleng Ádám, a Magyar Turisztikai Ügynökség kutatási igazgatója az M1-en arról beszélt, hogy mára sokat változtak a foglalási szokások, a legtöbben azonban továbbra is a szállodákat keresik.

„40-45 százalékát a vendégéjszakáknak szállodákban töltik el a vendégek. Rögtön mögöttük egyébként a magánszálláshelyek találhatóak olyan 35-40 százalékos súllyal és egyébként a júliust illetően kiemelném a 4 csillagos szállodákat. 64 százalékos foglaltságot mértünk a négy csillagosok esetében”

– fogalmazott.

A szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma a főszezon második hónapjában akár a 6 milliót is elérheti. Az adatok pedig azt mutatják, hogy a járvány enyhülésével egyre több külföldi turista látogat Magyarországra.