További támogatást kap az Appenin balatonfüredi vitorlásközpont fejlesztése (napi.hu)

Csaknem 765 millió forint további támogatást kap a “Balatonfüredi Vitorlás Központ szálláshelyfejlesztés” elnevezésű projekt megvalósításához az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közvetlen többségi tulajdonában álló Solum-Invest Kft. – tette közzé a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, amiről a napi.hu számolt be.

 

A Solum-Invest és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közötti támogatási szerződés ezzel kapcsolatos módosítását kedden írták alá – derül ki a BÉT honlapján közzétett tájékoztatásból.

Az Appeninn még 2020 júniusában közölte, hogy leányvállalatát, a balatonfüredi Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.-t 5,1 milliárd forint támogatásban részesíti a Kisfaludy2030 Nonprofit Zrt., a támogatási döntést a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció keretében hozták meg – írta az MTI.

Az Appeninn még akkor vette meg a balatonfüredi kikötőt működtető Solum-Investet, amikor Tiborcz István volt a meghatározó tulajdonosa, jelenleg Jellinek Dániel és Balázs Attila – írja a napi.hu.

***

Mint arról korábban beszámoltunk, nyolcmilliárd forint kölcsönt vesz fel az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közvetlen többségi tulajdonában álló Solum-Invest Kft. a Takarékbanktól. A hírt a tőzsdei társaság tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján március végén. A hitelből a fejlesztő legfeljebb 7,5 milliárd forintot fordíthat Balatonfüreden vitorláskikötő, hotel, apartman és üzlethelyiség építésének részbeni finanszírozására, 500 millió forintot pedig projekthez kapcsolódó általános forgalmi adó (áfa) finanszírozására.